FÖR HAVEN

Att minska vår påverkan på miljön är av högsta prioritet för oss. Polyester är det material vi använder mest i våra produkter, på grund av dess funktionella egenskaper som är perfekta för sportkläder: det torkar snabbt och är väldigt lätt. Förändring sker inte över en natt, men vi siktar på att helt fasa ut användningen av nyproducerad polyester innan 2024. Redan nu är flertalet av våra fotbollströjor och löparskor mer miljövänligt tillverkade.

REDUCE. REUSE. RECYCLE. REPEAT.

Genom att använda återvunnen polyester minskar vi miljöpåverkan med 20-60 % jämfört med nyproducerad polyester. Produktionsprocessen kräver nämligen mindre vatten, kemikalier och energi. Den innebär även mindre koldioxidutsläpp i atmosfären. Istället för att skapa ny polyester från olja så återvinner vi existerande PET, i form av plastavfall som flaskor.

ÅTERVUNNA MATERIAL. FANTASTISK PRESTANDA.

Vi kommer leverera samma stil, funktion och hållbarhet samtidigt som påverkan på miljön minskas avsevärt. Alla våra återvunna produkter testas för att garantera att de möter våra högsta kvalitetskrav och är fria från skadliga kemikalier, på samma sätt som våra nyproducerade material.

GÖR DET DU KAN

En stor del av miljöpåverkan från polyesterkläder kommer av att använda och tvätta dem. Vi spelar alla en viktig roll. Tvätta mer sällan, använd kalltvätt, fyll maskinen helt och torka på torkstreck. När du är klar med dina produkter kan du ge dem vidare, byta dem med någon annans eller lämna till återvinning. Vill du göra mer? Läs tips på adidas GamePlan A-bloggen för ett mer hållbart liv.